Aalsterse vlaai

Aalsterse vlaai

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breek de Betterfood en peperkoek in kleine stukjes.

  2. Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, in de melk en laat gedurende 1 à 2 uur weken.

  3. Klop de eieren los en giet bij de andere ingrediënten. Mix alles goed.

  4. Giet in een kookpot en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat indikken onder voortdurend roeren. Roer grondig want dit kan gemakkelijk aanbranden.

  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

  6. Spoel een keramieken ovenschaal met koud water.

  7. Giet de ingedikte pap in de ovenschaal.

  8. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat gedurende 1 uur bakken. Zet de oven uit en laat nog 10 minuten in de oven staan.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.