Kabeljauwhaasje met jonge wortelen en peterseliesaus

Kabeljauwhaasje met jonge wortelen en peterseliesaus

Gebakken vis met een dressing vol citrus en kruiden, wat een lekker idee! Probeer dit recept nu.

Kooktips

Paix Dieu Tripel Sterk blond bier

Hardy's ‘Nottage Hill’ Chardonnay Australië

Vervang de kabeljauwhaasjes door sneetjes gebakken portobello.

Sinaasappelen kan je gebruiken als kleurrijke afwerking van panna cotta of cheesecake. Of verwerken in een slaatje met veldsla.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ontdooien + 40 min.

    Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de wortelen en verwijder het loof. Laat nog 2 cm van het groen aan de wortel. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel. Pers de sinaasappel.

  3. Maak de dressing: snipper de peterselie, de sjalot en het knoflook fijn en doe in een kom. Voeg de pompoenpitten, de sinaasappelzeste en 5/7 van de olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  4. Schik de kabeljauwhaasjes in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Overgiet met het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Kook de wortelen ± 10 min. in lichtgezouten water (of langer, afhankelijk van de dikte). Giet af.

  7. Verdeel de quinoa over de borden en schik er een kabeljauwhaasje op. Geef er de wortelen bij en lepel er de peterseliesaus over.