Kabeljauwhaasje met jonge wortelen en peterseliesaus
Gebakken vis met een dressing vol citrus en kruiden, wat een lekker idee! Probeer dit recept nu.
Kooktips
Paix Dieu Tripel Sterk blond bier
Hardy's ‘Nottage Hill’ Chardonnay Australië
Vervang de kabeljauwhaasjes door sneetjes gebakken portobello.
Sinaasappelen kan je gebruiken als kleurrijke afwerking van panna cotta of cheesecake. Of verwerken in een slaatje met veldsla.
Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ontdooien + 40 min.
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de wortelen en verwijder het loof. Laat nog 2 cm van het groen aan de wortel. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel. Pers de sinaasappel.
-
Maak de dressing: snipper de peterselie, de sjalot en het knoflook fijn en doe in een kom. Voeg de pompoenpitten, de sinaasappelzeste en 5/7 van de olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
-
Schik de kabeljauwhaasjes in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Overgiet met het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Kook de wortelen ± 10 min. in lichtgezouten water (of langer, afhankelijk van de dikte). Giet af.
-
Verdeel de quinoa over de borden en schik er een kabeljauwhaasje op. Geef er de wortelen bij en lepel er de peterseliesaus over.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven