Selder , Eieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij het preiwit en de 2 stengels witte selder in stukjes.
-
Snij de 2 aardappelen in blokjes.
-
Hak de 2 teentjes knoflook fijn.
-
Rasp de manchego fijn.
-
Prak de blauwe kaas met een vork.
-
Laat de 4 plakjes bladerdeeg 15 min. ontdooien op kamertemperatuur.
-
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot ze groot genoeg zijn om de kommetjes te bedekken (2 cm over de randen).
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (20 min.)
-
Stoof al roerend de fijngesnipperde ui, de stukjes witte prei en selder, de fijngehakte teentjes knoflook en de aardappelblokjes 2 min. in 2 eetl. olijfolie.
-
Voeg 2 dl droge witte wijn toe samen met 2 blokjes groentebouillon, 1/2 koffiel. tijm, 1 koffiel. paprikapoeder en 1/2 L water (de ingrediënten moeten volledig ondergedompeld zijn). Laat afgedekt 10 min. sudderen.
-
Mix de soep heel fijn en voeg 2/3 geraspte manchego toe samen met de blauwe kaas en 2/3 geraspte gruyère. Voeg al roerend 3 dl melk toe en kruid met peper en zout.
-
Op het moment zelf (5 min. + 10 à 15 min. in de oven)
-
Verwarm de soep (niet laten koken) en giet in 4 ovenvaste soepkommetjes. Bedek elk kommetje met een uitgerold plakje bladerdeeg. Zorg ervoor dat het deeg over de randen van de kommetjes komt (ongeveer 2 cm want het deeg krimpt tijdens het bakken). Druk de randen goed aan en snij het overtollige deel weg.
-
Bestrijk het deeg met de eidooier, bestrooi met de resterende manchego en geraspte gruyère, kruid met 1/2 koffiel. tijm en 1 koffiel. paprikapoeder. Zet de kommetjes 10 à 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven, tot ze een mooie goudbruine korst krijgen. Dien meteen op.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven