Eendenborstfilet met verrassingspapillot

Eendenborstfilet met verrassingspapillot

Kooktips

Copiapo Syrah-Cabernet Sauvignon Chili Partybox 5 L

Warme, zuiderse wijn met typische aroma's van rijp fruit, bloemen (viooltjes) en kruiden. De smaak is rijk en krachtig, met opnieuw heel veel fruit.

Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur A.C. Haut-Médoc

Volle, vlezige wijn met dieprode kleur. Soepele, fluweelachtige smaak en lange afdronk.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Pers het knoflookteentje fijn.

  3. Pers de 2 sinaasappelen voor de marinade. Hou 4 eetl. sap opzij voor de fruitpapillot.

  4. Meng het sinaasappelsap met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Voeg de eendenborstfilets toe, dek af en laat minstens 6 u marineren. Diepvriesvlees hoeft u niet te ontdooien, maar reken wel een paar uur extra marineertijd.

  5. Snij elke appel in 8 partjes. Bestrooi met 2 koffiel. bloemsuiker en roer goed om.

  6. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.

  7. Snij de druiven eventueel in 2 en verwijder de pitten.

  8. Laat de veenbessen uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie. Strijk in het midden wat olijfolie. Leg per papillot 4 appelpartjes, enkele partjes sinaasappel, een 5-tal witte en blauwe druiven en 1 eetl. veenbessen. Kruid met zwarte peper.

  11. Vouw de vellen aluminiumfolie dicht maar laat bovenaan open.

  12. Meng 4 eetl. sinaasappelsap met de balsamicoazijn en 2 koffiel. bloemsuiker. Giet in de papillotten en vouw volledig dicht.

  13. Haal de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog. Maak enkele insnijdingen in het vel.

  14. Bak de fruitpapillotten gedurende 15 min. op de barbecue.

  15. Schuif de houtskool opzij onder de ruimte waar u de eendenborstfilets wil bakken. Zet daar een aluminium schaal met een bodempje (± 1 cm) water. Leg de eendenborstfilets op het rooster boven de schaal, met de velkant naar onder. Bak het vlees gedurende 10 min. op een matig warme barbecue. Het smeltende vet van de eendenborst zal in de schaal druipen en kan zo niet ontvlammen. Draai om en laat nog 5 min. verder bakken. Eend eet u rosé tot net niet saignant.

  16. Afwerking:
  17. Snij de gebakken eendenfilet in schuine sneetjes. Dien op met de fruitpapillot en basmatirijst.