Zomerse minestrone met parmezaan (gluten- en lactosevrij)

Zomerse minestrone met parmezaan (gluten- en lactosevrij)

Kooktips

Sauvignon de Touraine A.O.P. Touraine - Comtesses du Val

Domaine Saint André - Syrah I.G.P. Pays d'Oc

- Varieer gerust met andere groenten: vervang de blokjes courgette en venkel bv. door blokjes knolselder en pastinaak, en de bloemkool door broccoli. - Voor een extra toets: werk de soep af met een lepeltje verse basilicumpesto.

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:

  3. (30 min.)

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.

  6. Verwijder de harde kern uit de venkelknol en snij in blokjes van dezelfde grootte als de tomaten.

  7. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  8. Snipper de bladeren groenekool, de ui en het knoflook fijn.

  9. Rasp de parmezaan (u hebt 3 eetl. nodig).

  10. Bereiding:

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de spekreepjes mooi bruin. Haal ze uit de kookpot en zet opzij.

  12. Doe de fijngesnipperde ui en het knoflook in dezelfde kookpot en stoof glazig.

  13. Voeg de blokjes courgette, de blokjes venkel en de bloemkoolroosjes toe. Overgiet met de bouillon, dek af en laat 5 min. op een zacht vuur sudderen.

  14. Doe er de blokjes tomaat bij, samen met de diepgevroren erwten, de glutenvrije pasta en de fijngesnipperde groenekool. Laat nog 5 à 8 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de pasta en alle groenten gaar zijn.

  15. Doe de spekreepjes opnieuw bij de soep en kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:

  17. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en bestrooi met de geraspte parmezaan. Lekker als lichte lunch met een stukje glutenvrij (stok)brood.