Kalkoenengebraad met fijne tomaten-champignonsaus
![Kalkoenengebraad met fijne tomaten-champignonsaus](https://fgdjrynm.filerobot.com/recipes/44441196bf92c6abaac8e763ac2b8a4f6d6b6e37e362201ba18a1759b40fcae0.jpg?vh=b8b449&h=800&w=800&q=60)
Kooktips
TorreAldea Tinto - D.O.C. Rioja - Spanje
Tocornal Merlot - Viña Cono Sur - Central Valley Chili
zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 250 °C.
-
Leg het gebraad in een ovenschaal. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Laat 15 min. kleuren in de voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C. Leg de sneetjes gerookt spek op het gebraad en giet er de kippenbouillon bij. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 45 min. verder braden.
-
Snij intussen de champignons in 4 en snipper de peterselie fijn.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en stoof de champignons samen met het citroensap 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal en verwijder het spek. Hou het gebraad warm onder aluminiumfolie.
-
Maak de saus: giet de witte wijn in de ovenschaal en schraap de braadresten goed los. Giet het braadvocht bij de champignons en voeg de tomatenpuree toe. Breng aan de kook. Bind met instantsausbinder en werk af met de room en de fijngesnipperde peterselie.
-
Afwerking:
-
Geef er frietjes of kroketten bij. Lekker met sla, broccoli of prinsessenbonen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven