Kalkoenengebraad met fijne tomaten-champignonsaus

Kalkoenengebraad met fijne tomaten-champignonsaus

Kooktips

TorreAldea Tinto - D.O.C. Rioja - Spanje

Tocornal Merlot - Viña Cono Sur - Central Valley Chili

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  4. Leg het gebraad in een ovenschaal. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Laat 15 min. kleuren in de voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.

  5. Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C. Leg de sneetjes gerookt spek op het gebraad en giet er de kippenbouillon bij. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 45 min. verder braden.

  6. Snij intussen de champignons in 4 en snipper de peterselie fijn.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en stoof de champignons samen met het citroensap 3 min. Kruid met peper en zout.

  8. Haal het gebraad uit de ovenschaal en verwijder het spek. Hou het gebraad warm onder aluminiumfolie.

  9. Maak de saus: giet de witte wijn in de ovenschaal en schraap de braadresten goed los. Giet het braadvocht bij de champignons en voeg de tomatenpuree toe. Breng aan de kook. Bind met instantsausbinder en werk af met de room en de fijngesnipperde peterselie.

  10. Afwerking:
  11. Geef er frietjes of kroketten bij. Lekker met sla, broccoli of prinsessenbonen.