Krokant kalkoenenfilet met chutney
Kooktips
Château Montauriol A.C. Côtes du Frontonnais Heel mooie rode wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. De intense kleur herbergt een soepele, fruitige wijn met een zeer aangenaam boeket.
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
De chutney kan u enkele dagen vooraf maken. Snij het fruit en de ui fijn. Doe samen met de suiker, het citroensap, de ciderazijn, de cayennepeper en de nootmuskaat in een kookpot. Laat 15 min. zachtjes sudderen. Plet de studentenhaver en voeg toe. Laat zonder deksel nog 5 min. sudderen.
-
Laat diepvriesvlees ontdooien.
-
Bereiding:
-
Schik het kalkoenengebraad in een ovenschotel en leg er 2 eetl. boter op. Kruid met peper en zout.
-
Schuif in een op 250 °C voorverwarmde oven en laat 15 min. braden.
-
Verlaag dan de temperatuur tot 190 °C en laat nog 30 min. verder braden.
-
Meng de honing met de tijm en de sherry (of porto). Verdeel dit mengsel over het gebraad. Dek af (met aluminiumfolie) en laat nog 15 min. verder braden.
-
Haal het gebraad uit de schotel en hou warm. Giet de kippenbouillon in de schotel en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet door een zeef in een pan, breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketjes of aardappelsparretjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven