Oriëntaalse loempia

Oriëntaalse loempia

Kooktips

La Charmée | Manoir du Chardon | A.O.P. Saint-Véran Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot

Nog groenteblokjes over? Verwerk ze in een groentesoep: smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof 200 g groente blokjes ± 5 min. Voeg het hoofdingrediënt van uw soep (tomaten, prei, kervel) toe en giet er bouillon over. Laat 15 à 20 min. koken. Alternatief voor de frituurpan Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C en bak er de gevulde brickdeegrolletjes ± 10 min. in.

Allergenen

Eieren , Vis en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:

  2. (10 min.)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de kipfilet in flinterdunne reepjes.

  5. Bereiding:

  6. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  7. Voeg de reepjes kip toe en roerbak 3 à 4 min. lichtbruin.

  8. Roer er de sojascheuten en de diepgevroren groenteblokjes onder. Giet er de vissaus over en laat 10 min. garen. Kruid naar smaak met peper en zout. 3 Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de groenten.

  9. Klop het ei los. Verdeel de vulling over het midden van de onderste helft van elk vel brickdeeg. Plooi de 2 zijkanten naar binnen en de onderkant over de vulling. Vouw alles dicht tot een mooi pakje en plak dicht met wat losgeklopt ei.

  10. Bak ± 5 min. in de frituurpan op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:

  12. Verdeel de brickdeegrolletjes over de borden (eventueel op een bedje sla). Versier elk bord met 1 eetl. loempiasaus.