Varkensspiering met spinaziestoemp en blackwellsaus

Varkensspiering met spinaziestoemp en blackwellsaus

Mmm, verse aardappelpuree met spinazie. Met een lekker stukje varkensvlees en romige saus.

Kooktips

Peak Tripel Sterk blond bier

Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo – Italië

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Snipper intussen het knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

  4. Verhit de rest van de olijfolie olijfolie in een pan en bak de spieringen goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout en laat nog 2 à 3 min. verder bakken. Haal uit de pan en hou warm.

  5. Doe de pickels en de room in de pan van de varkensspiering en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 1 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  6. Giet de aardappelen af en prak tot puree. Meng er de spinazie en de boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.