Rog met grijze garnalen en mousselinesaus
Kooktips
Hopus Sterk blond bier
Schaaldieren , Eieren , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de roggenvleugels bijna volledig ontdooien. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de prei in fijne ringen. Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Fileer de vis (zie tip). Dep de filets droog en rol ze strak op, met de geribde kant naar buiten.
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei ± 6 min. gaar.
-
Meng er de verse kaas, 1 eetl. boter, de garnalen en 3/4 van het bieslook onder. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Maak de mousseline: Giet 2 dl water, een scheutje azijn en het citroensap in een steelpan en laat 1/2 inkoken. Voeg één voor één de eidooiers toe terwijl u ± 4 min. klopt. Klop er de gesmolten boter onder tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatste moment de room toe en meng.
-
Pureer de aardappelen. Meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de visrolletjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree en prei over de borden en schik er 2 visrolletjes op. Giet er de mousselinesaus rond en werk af met bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
Inschrijven