Rog met grijze garnalen en mousselinesaus

recept-fallback.jpg

Kooktips

Hopus Sterk blond bier

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de roggenvleugels bijna volledig ontdooien. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snij de prei in fijne ringen. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Fileer de vis (zie tip). Dep de filets droog en rol ze strak op, met de geribde kant naar buiten.

  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei ± 6 min. gaar.

  9. Meng er de verse kaas, 1 eetl. boter, de garnalen en 3/4 van het bieslook onder. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  10. Maak de mousseline: Giet 2 dl water, een scheutje azijn en het citroensap in een steelpan en laat 1/2 inkoken. Voeg één voor één de eidooiers toe terwijl u ± 4 min. klopt. Klop er de gesmolten boter onder tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatste moment de room toe en meng.

  11. Pureer de aardappelen. Meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de visrolletjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree en prei over de borden en schik er 2 visrolletjes op. Giet er de mousselinesaus rond en werk af met bieslook.