Spliterwtensoep met tofureepjes

Spliterwtensoep met tofureepjes

Kooktips

- Wie niet graag soep met stukjes eet, kan de soep mixen na stap 3. - Is de soep te dik? Voeg er dan nog wat bouillon aan toe. - Ook lekker met gebakken broodkorstjes.

Allergenen

Selder , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Kook de spliterwten 30 min. in 2 L water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de wortelen, de aardappelen, de knolselder en de rapen in gelijke stukjes van 1 cm.

  6. Snij de prei in ringen van 1 cm dik.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  9. Voeg de prei, de wortelen, de knolselder, de aardappelen en de rapen toe. Laat 5 min. stoven.

  10. Overgiet met de groentebouillon en roer er de gekookte spliterwten onder. Laat 25 min. garen. Kruid met peper en zout.

  11. Doe er de tofureepjes bij en warm nog 5 min. mee op.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met volkorenbrood.