Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine

Kooktips
Postel Dubbel Donker abdijbier
Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône
Maak deze schotel al de dag vooraf volledig ovenklaar. Op het moment zelf moet hij alleen nog 20 min. in de oven.
Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergines in blokjes en de courgette in schijfjes. Snij de kerstomaatjes in 2.
-
Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Laat het bouillonblokje oplossen in 2,5 dl heet water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergines toe en laat 2 min. bakken. Kruid met peper.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de courgetteschijfjes 5 min. Kruid met peper en zout en roer regelmatig om. Haal uit de pan.
-
Doe het gehakt in dezelfde pan en bak het goudbruin. Maak het los met een vork.
-
Overgiet met de kerstomatensalsa en de bouillon.
-
Voeg de aubergines, de Italiaanse kruiden en de pasta toe.
-
Breng aan de kook, dek af en laat ± 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en verkruimel er de feta over.
-
Bedek met de schijfjes courgette, de kerstomaten (met de snijkant naar boven) en de mozzarella.
-
Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven