Minestrone met groenekool en quorn
Kooktips
Alles over groenekool: - Groenekool - of savooikool - wordt vooral gebruikt in stoofpotjes en andere winterse gerechten. Ze is heel rijk aan vitamine C en rijk aan vezels. - De buitenste bladeren van een verse groenekool moeten donkergroen zijn en mooi openvallen, zodat ze wat losser staan van de kern. Die is stevig, compact en lichter van kleur. - Reken 250 à 300 g (niet-schoongemaakte) groenekool per persoon, want ze slinkt fel bij het koken. En ze is snel klaar. - Groenekool (gesneden) blijft in de koelkast nog 1 week goed. U kan ze (in stukjes gesneden) blancheren en in de diepvriezer bewaren.
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snij de courgette in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in halvemaantjes.
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Hak de lente-uitjes fijn.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Rol de groenekoolbladeren op en snij in dunne repen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 2 min.
-
Voeg de groenekool, de lente-uitjes, de courgette en de champignons toe en roerbak nog 2 à 3 min. 3
-
Voeg de rijst toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 15 min. koken.
-
Bestrooi de quornstukjes met de ras el hanout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de quorn ± 5 min.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over de borden en voeg de gebakken quornstukjes toe.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven