Indische biryani met komkommerraita

Indische biryani met komkommerraita

Kooktips

Tempelier Speciaalbier

Nobilo 'Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

- Verwerk de favoriete groenten van uw kids in deze rijstschotel en gebruik minder kruiden. - Een spiegelei boven op de rijst met groenten is een ideaal alternatief voor de komkommeryoghurt. - Laat eventueel de fijngesnipperde lenteuitjes en de cashewnoten weg.

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min.)

  3. Snij de wortel en de ongeschilde courgette in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang.

  4. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  6. Hak de korianderblaadjes, de lenteuitjes, de uien en het knoflook fijn.

  7. Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.

  8. Verwijder het droge buitenste laagje van het citroengras en hak de rest fijn.

  9. Rasp de ongeschilde halve komkommer, leg in een propere keukenhanddoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngehakte uien en de helft van het knoflook glazig, samen met het citroengras, de kurkuma, het kerriepoeder en de cayennepeper.

  12. Voeg de tomatenblokjes, de bloemkoolroosjes en de wortel- en courgettestaafjes toe en meng goed.

  13. Voeg 8 dl water toe en breng aan de kook.

  14. Voeg de rijst toe, dek af en stoof 20 min. op een zacht vuur, tot al het vocht is opgenomen en de rijst en de groenten gaar zijn.

  15. Meng ondertussen de komkommer, de rest van het knoflook en de komijnzaadjes onder de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Werk de rijstschotel af met de lente-uitjes, de korianderblaadjes en de gehakte cashewnoten.

  18. Geef er een lepel van de komkommeryoghurt bij.