Indische biryani met komkommerraita

Kooktips
Tempelier Speciaalbier
Nobilo 'Regional Collection' Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland
- Verwerk de favoriete groenten van uw kids in deze rijstschotel en gebruik minder kruiden. - Een spiegelei boven op de rijst met groenten is een ideaal alternatief voor de komkommeryoghurt. - Laat eventueel de fijngesnipperde lenteuitjes en de cashewnoten weg.
noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Snij de wortel en de ongeschilde courgette in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang.
-
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Hak de korianderblaadjes, de lenteuitjes, de uien en het knoflook fijn.
-
Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.
-
Verwijder het droge buitenste laagje van het citroengras en hak de rest fijn.
-
Rasp de ongeschilde halve komkommer, leg in een propere keukenhanddoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngehakte uien en de helft van het knoflook glazig, samen met het citroengras, de kurkuma, het kerriepoeder en de cayennepeper.
-
Voeg de tomatenblokjes, de bloemkoolroosjes en de wortel- en courgettestaafjes toe en meng goed.
-
Voeg 8 dl water toe en breng aan de kook.
-
Voeg de rijst toe, dek af en stoof 20 min. op een zacht vuur, tot al het vocht is opgenomen en de rijst en de groenten gaar zijn.
-
Meng ondertussen de komkommer, de rest van het knoflook en de komijnzaadjes onder de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de rijstschotel af met de lente-uitjes, de korianderblaadjes en de gehakte cashewnoten.
-
Geef er een lepel van de komkommeryoghurt bij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven