Eendenbout met sinaasappelsaus

Eendenbout met sinaasappelsaus

Kooktips

Castillo Irache Tinto D.O. Navarra Spanje

Terra Vecchia Reserve Merlot-Nielluccio Corsica

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:

  3. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  4. Schik de eendenbouten in een ovenschotel met de velkant naar beneden. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven tot het vel goudbruin is en het vet gesmolten.

  5. Neem de schotel uit de oven en giet het vet weg. Giet de Grand Marnier over de eendenbouten en flambeer (weg van de dampkap). Kruid met peper en zout.

  6. Prik de kruidnagel in de sjalot. Voeg de bouillon, het sinaasappelsap en de sjalot toe aan de ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en laat 1 u. 15 min. verder braden op 190 °C, tot het vlees goed gaar is.

  7. Schik het vlees op een schotel en hou het warm. Giet het braadvocht door een zeef in een kookpan. Schep indien nodig het bovendrijvende vet weg. Maak de braadresten los met de porto en giet eveneens door de zeef.

  8. Verwarm de schijven sinaasappel in de saus en schik ze rond het vlees. Voeg de room toe aan de saus. Laat 3 min. hevig koken en bind tot een lichtgebonden saus met instantsausbinder.

  9. Afwerking:

  10. Serveer met kroketten of hertoginnenaardappelen.