Cordon bleu met Griekse pasta in groentesaus

Cordon bleu met Griekse pasta in groentesaus

Kooktips

Affligem Blond Blond abdijbier

Bonnefois I.G.P. Côtes de Gascogne

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Kook 25 g Griekse pasta 15 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g aubergine in blokjes toe. 3 Giet af en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:

  2. (20 min.)

  3. Snij de aubergine in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en leg er een gewicht op. Laat 15 min. uitlekken.

  4. Snij intussen de champignons in 4.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Bereiding:

  8. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 6 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de aubergineblokjes en de champignons toe en laat ± 7 min. stoven op een vrij hoog vuur. Kruid met zwarte peper, zout en de tijmblaadjes.

  10. Overgiet de groenten met de tomatenstukjes en laat ± 8 min. sudderen. Voeg de laatste 2 min. de pasta en de erwten toe.

  11. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 5 à 6 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:

  13. Schep de pasta en de groenten op de borden en serveer met de cordon bleus.