Loempia `maison' met tomatendip

Loempia `maison' met tomatendip

Kooktips

Monte Palma D.O. Rueda Spanje Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers wit fruit en een sappige, aangenaam frisse smaak.

Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon In de wijngaard van Roussillon, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, ligt de geboortegrond van deze droge en fruitige rosé met lichtkruidige toetsen.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:

  2. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Hak de koriander fijn.

  4. Snij de jonge uitjes in fijne ringetjes.

  5. Snij de tomaten in kleine stukjes.

  6. Pers 1/2 limoen en vang het sap op.

  7. Klop het ei los.

  8. Bereiding:

  9. Bereid de dipsaus: meng de tomatenstukjes, de loempiasaus, het sap van 1/2 limoen, peper, zout en wat suiker als u graag een zoetzure saus hebt. Voeg de koriander en de jonge uitjes toe.

  10. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de groentereepjes gedurende 5 min. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Meng de hamreepjes en de sojasaus door de afgekoelde groentereepjes.

  11. Verdeel de vulling in het midden van de onderste helft van een vel brickdeeg en plooi de 2 zijkanten naar de binnenkant en het onderste deel over de vulling. Vouw alles dicht tot een mooi pakje en plak dicht met wat losgeklopt ei.

  12. Frituur de loempia's op 175 °C gedurende 3 à 4 min. Leg ze eerst met de naad naar beneden. Als ze boven zweven en onderaan mooi bruin zien, draait u ze voorzichtig om. Laat verder bakken tot de bovenkant ook goudkleurig is.

  13. Haal uit de frituurpan en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:

  15. Serveer met het dipsausje en rijst.