Crispy burger met kruiden-veggienaise, pastinaakfrietjes en witloofslaatje

Crispy burger met kruiden-veggienaise, pastinaakfrietjes en witloofslaatje

Kooktips

Hopus Sterk blond bier

Sicilia D.O.C. Grillo Bio Inycon Sicilia - Italië

Allergenen

Gluten , Mosterd , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:

  2. (20 min.)

  3. Schil de pastinaken en snij in fijne frietjes.

  4. Snij de tomaat in fijne plakjes.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  7. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes. Besprenkel met een beetje citroensap.

  8. Snij de sjalot grof. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  9. Snij de tuinkers los.

  10. Bereiding:

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Verdeel de pastinaakfrietjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper, zout en een beetje tijm. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Doe intussen de sjalot, de mosterd, het citroensap en de sojadrink in een hoge maatbeker. Mix met de staafmixer en voeg intussen de koolzaadolie beetje bij beetje toe. Beweeg voldoende met de mixer tot uw saus de consistentie van mayonaise krijgt. Gebruik eventueel wat meer of minder koolzaadolie. Meng er de fijngesnipperde verse kruiden onder en kruid met peper en zout.

  14. Bak de speltbroodjes 8 à 10 min. af in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  15. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 min. aan elke kant.

  16. Meng de blokjes appel onder het witloof en werk af met de walnoten en enkele kaasschilfers.

  17. Afwerking:

  18. Snij de broodjes open en besmeer de onderste helft met een eetlepel veggienaise. Bedek met wat rauwkostmix en leg er een burger op. Eindig met een schijfje tomaat, plukjes tuinkers en nog een beetje veggienaise. Serveer met de pastinaakfrietjes en het witloofslaatje.