Velouté van aardpeer met gepocheerd ei, foie gras en hazelnoot

Velouté van aardpeer met gepocheerd ei, foie gras en hazelnoot

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de hazelnoten grof.

  2. Schil de aardperen en snij in kleine stukjes. Pel de sjalotten en look en snipper alles fijn.

  3. Smelt een klont boter in een pot en fruit de look- en sjalotsnippers zonder ze te laten kleuren. Voeg enkele takjes tijm toe. Kruid met peper en zout en doe de aardpeer erbij. Laat 10 min stoven onder deksel en overgiet met water. Laat nog 20 min garen, vis de tijm eruit en mix de soep fijn.

  4. Roer de room erdoor, breng op smaak en hou warm.

  5. Gepocheerde eieren:
  6. Breng water aan de kook in een ruime pan, giet een scheutje azijn erbij. Breek de eieren in afzonderlijke kommetjes en laat er eentje in zacht kokend water glijden. Als het eiwit mooi rondom gestold is, schep dan uit het water met een schuimspaan en leg in warm water terwijl je het volgende ei pocheert.

  7. Verdeel de soep over voorverwarmde borden. Leg een gepocheerd ei erin en schik wat stukjes foie gras of faux gras erop. Bestrooi met gehakte hazelnoot en serveer.