Voorgerechten Nieuwjaar

Op zoek naar feestelijke voorgerechten voor Nieuwjaar? Bij deze recepten zul je je duimen en vingers aflikken. Voor je het weet, is het twaalf uur.

Coquilles met crème van butternut, mosselen, spek en krokant van Appenzeller Tartaar van hert met Cambozola Grand Noir, witlof, gepekelde walnoten en kervelschuim Rillettes van zalm belle-vue Flan van champignon met gebakken paddenstoelen en briochebrood Pastinaak met pittige scampi’s en kappertjesolie Kreeft in curry nage met romanesco Crumble van foie gras met peer en peperkoek Rundstartaar met Thaise dressing en sambalmayonaise Ravioli met zalm belle-vue, ricotta en limoncellosaus Nage van kreeft met groentejulienne Ceviche van sint-jakobsvruchten met groene appel en koriander Knolselderpuree met gebakken bospaddenstoelen Tostadas met gefrituurde bloemkool, tahin, yoghurt en kruidenolie Mousse van gerookte heilbot en dille met zalmrollade en gepekelde groentjes Kreeft à l’armoricaine met groentespaghetti en rouille Tajine met kabeljauwcrumble Sint-jakobsnoten met bloemkoolpuree, lookchips en rucola Garnaalcocktail Ravioli met aubergine en pittige tomatensaus Sint-jakobsnoten met venkelcrème Preispaghetti, sint-jakobsvruchten en champagnesaus Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus Coquilles met pancetta en zeekraal Kipkebab met amandelen en dukkah van pistache Pastinaakcrème met hazelnotenspinaziepesto Zure room-dillesaus voor bij de zeevruchtenschotel Slaatje met ganzenlever, rode biet, vijg en appel Kreeft met gepekelde tomaat, kreeftenmayonaise en kruidensla Gegrilde kreeft met kruidenboter en pasta Puree van topinamboer met vanille, hazelnootpesto en sint-jakobsvruchten Salade met geroosterde venkel, scampi’s en sinaasappeldressing Salade van roze pompelmoes en scampi’s Ravioli met boschampignons en truffelolie Rillettes van konijn met ras el hanout en abrikoos Garnalenbisque met extra garnaaltjes, zure room en dille Schelvis met mosselen en kokos Schelvis met mosselen en kokos
Header_spar-menus4.jpg

Bestel je menu voor Kerst en Nieuwjaar

Met onze kant-en-klare feestmenu's geniet je van stressvrije en zorgeloze feestdagen.

Ontdek onze menu's
oesters-openen-eindejaar.png

Hoe open ik een oester?

Oesters zijn lekker, makkelijk en superfeestelijk als aperitiefhapje. Maar hoe maak je een oester open? Met een handdoek, een oestermes en een beetje oefening maak je oesters zo open zonder hem te breken.

  1. Leg de oester plat met de bolle kant naar beneden en houd hem stevig op zijn plaats.
  2. Klem de oester tussen je hand en de handdoek.
  3. Steek het oestermesje vanachter tot 1 centimeter diep in de sluitspier van de oester.
  4. Wrik de oester zo voorzichtig open.
  5. Duw eerst zachtjes van onder naar boven toe, daarna van links naar rechts.