Italiaanse soep met ansjovis en tonijn
Kooktips
Inycon, Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië
Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Italië
Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Kook de pasta beetgaar in 1 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Spoel met koud water.
-
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud water.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 seconden in heet water dompelt). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de courgette in blokjes.
-
Snipper de teentjes knoflook en de ui fijn.
-
Hak de rucola grof.
-
Rasp de parmezaan in schilfers.
-
Bereiding:
-
Roerbak de fijngesnipperde ui en de knoflook samen met de ansjovisfilets 1 min. in olijfolie (gebruik de olie uit de verpakking van de ansjovis).
-
Voeg de tomatenblokjes, het blokje groentebouillon, 1 koffiel. suiker, 1 koffiel. tomatenpuree, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. basilicum, 1 koffiel. tijm en 1 L water toe. Dek af, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen. Mix de soep.
-
Voeg de diepgevroren broccolimix en de tonijnsteaks toe en laat 4 min. koken op een zacht vuur. Haal de steaks er even uit, snij ze in stukken en doe ze terug in de soep.
-
Voeg de uitgelekte bonen en de courgetteblokjes toe en laat 3 min. zachtjes koken. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de ontpitte zwarte olijven en de pasta toe. Giet de soep in borden en werk af met een lepeltje mascarpone, de grofgehakte rucola en de parmezaanschilfers.
-
Afwerking:
-
Serveer met brood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven