Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Trek de tenen look los. Pel de ui en snij in kwarten.

  2. Breng 4 l water aan de kook met het varkensstoofvlees, de ribbetjes, look en ui erin.

  3. Draai het vuur lager en laat 2 u sudderen tot het vlees van de beentjes valt. Schuim regelmatig af en kruid met zout, als het vlees bijna gaar is.

  4. Haal het vlees uit de bouillon. Verwijder vet en beentjes en trek het vlees in stukjes. Zet opzij.

  5. Zeef de bouillon en zet opzij.

  6. Snij de ijsbergsla in reepjes, de radijzen in plakjes en de lenteuitjes in fijne ringetjes.

  7. Snij de limoenen in partjes en het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

  8. Schik de garnituren in aparte schaaltjes.

  9. Saus: pel de look en ui en snij in stukken. Doe in een blender samen met paprikapoeder, pilipili en oregano. Mix tot een gladde puree en voeg indien nodig wat water toe.

  10. Verwarm de olie in een kookpot en roerbak de puree 10 min, zo komen de smaken vrij. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  11. Draai het vuur lager en voeg het vlees en de uitgelekte maïs toe. Laat doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.

  12. Verwarm de tortilla’s en serveer samen met de garnituren naast de pozole.